Individuele klankmassage voor volwassenen

In een kort gesprek proberen we helder te krijgen wat jou vraag en behoefte is, zodat ik tijdens de klankmassage weet waar de accenten komen te liggen.
Je gaat daarna gekleed op de massagetafel liggen en als je prettig ligt begin ik klankschalen boven of rond je lichaam aan te slaan. Vervolgens zet ik schalen op je voeten en daarna op verschillende plekken op je lichaam. Veel mensen zakken al snel in een diepe ontspanning. Je kunt tijdens de massage verschillende dingen ervaren, zowel fysiek als emotioneel. Elke ervaring is goed; het is jouw ervaring.

 

Na het afsluiten van de klankmassage blijf je nog even rustig liggen. Als jij er aan toe bent drinken we wat en vraag ik je wat je tijdens de klankmassage ervaren hebt. Het is goed om na de massage en in de loop van de dag wat extra water te drinken.

 

Individuele klankmassage voor kinderen

Afhankelijk van de leeftijd laat ik het kind op een speelse manier kennis maken met de klankschaal. Dan zet ik de klankschaal op de handen om de trillingen te voelen en naar de klanken te luisteren. Als het kind er aan toe is klimt het op de tafel en gaat lekker op de buik liggen. Dan laten we de voeten wennen aan de trillingen. Ik zet de schalen vervolgens op rug, benen of armen. Het kind mag aangeven wat het wel of niet prettig vindt. We sluiten af met de zachte geluidjes van de shanti.

Nog even lekker nagenieten en daarna drinken we samen wat. Het kind kan vertellen of tekenen hoe het was.

 

Voor baby’s en peuters zijn er speciale klankschaaltjes aanwezig.