Methode

Ik werk volgens de methode van Peter Hess®. Peter Hess is van oorsprong ingenieur in de technische natuurwetenschappen en pedagoog . Hij doet al vele jaren onderzoek naar het effect van klankschalen op het lichaam. Hij ontwikkeld een methode die zeer ontspannend is en de zelfgenezend vermogen in de mens stimuleert.

 

Deze methode wordt inmiddels in 16 Europese landen (en in verschillende landen daarbuiten) toegepast en in diverse beroepsgroepen ingezet. (bijvoorbeeld bij prenatale en verloskundige hulp, in de psychotherapie en psychiatrie, in de gehandicaptenzorg, bij stervensbegeleiding, bij het pedagogisch werken met kinderen en uiteraard als ontspanningsmassage).

Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale klankschalen die in Nepal op traditionele wijze worden vervaardigd. In het Peter Hess Instituut wordt iedere klankschaal gecontroleerd op trillingsfrequentie en klank.

Klankschalen

Iedere klankschaal is vervaardigd uit een legering van 12 verschillende metalen. Ieder metaal heeft een eigen kwaliteit of verbinding met een planeet. Verder bevat elke legering een stukje van een oude klankschaal als transformatie van oude wijsheid. De volgende metalen worden gebruikt:

 

> Goud - Zon

> Zilver - Maan

> Kwikzilver- Mercurius

> Koper - Venus

> Ijzer - Mars

> Tin - Jupiter

> Lood - Saturnus

> Zink - werkt bij spanningen

> Meteoriet (bevordert daadkracht en activiteit)

> Bismut (bevordert het spijsverteringsysteem)

> Loodglans (bij ontstekingen van gewrichten)

> Pyriet (werkt versterkend op de longen)

PH prakterin.jpg